Auto /

Rollend de Eifel door

'Naturschutzgebiet' en 'Auto' gaan natuurlijk niet echt goed samen... tenzij je een Prius rijdt, en dan eigenlijk nog niet. Genieten doe je in de frisse buitenlucht enzo. Maarrr, er zijn natuurlijk uitzonderingen en dagen waarop je ff ergens anders aan wilt denken. Daarvoor is deze pagina.

Belangrijkste route is eigenlijk de 'vulkanstraße' maar vanzelfsprekend zijn er meer. Bijvoorbeeld:

Noordeifel (257 km)
Deze 3-daagse route voert langs alle bezienswaardigheden in het noorden van de Eifel. Start en einde in Monschau.

Details of inspiratie vind je op reisroute.be

Wildpark Daun (8 km)
In Wildpark Daun vind je wild en roofvogels. Deels lopend maar ook met een acht kilometer lange autoroute door het bos van de vulkaaneifel. Eindigd bovendien met een leuke speeltuin!

Details of inspiratie vind je op wildpark-daun.dec

Dicht bij Schutz (43 km en andere)
RouteYou.com heeft veel routes van verschillende lengtes in de regio. Voor de motor opgetekend maar ook prima voor vierwielers. Één ervan is de korte route ten noordwesten van Schutz.

Zelf nog niet gereden maar hij lijkt leuk. Ik hoor of lees graag jullie ervaringen.

Eifel Ralleye

Ééns per jaar een uitzondering op rust en natuur: In juli wordt de Eifel-Rallye rondom 't Stamphaus gereden.Tot 2015 direct langs 't Stamphaus maar dat wilde de nieuwste Schutzer burgemeester helaas niet meer... Dus vanaf 2015 ff op de website opzoeken waar 't scheurt.

Umweltplakette

Umweltplaketten (Milieustickers) voor de auto Ga je wat verder weg op stedentrip of onderweg nog het Ruhrgebied in, let dan op of je een milieusticker (Umweltplakette) nodig hebt. Blijf je op de snelweg, dan niet. Tot nu toe (jan 2016) ook niet voor een bezoek aan Trier en Koblenz. Het begint pas verderop bij Frankfurt, Keulen en Karlsruhe. Spannend leven? Boeterisico is €40.

Overigens kun je bij elke garage in Daun voor een paar euro zo'n sticker (Umweltplakette) afhalen. Vooraf in Nederland bestellen kan ook maar is iets duurder.Let rond de winter ook even op de 'verplichtingen' rond het hebben van ...

Nürburgring

Een stuk dichterbij dan ik eerst dacht - een half uurtje rijden vanaf 't Stamphaus - de Nürburgring. Berucht, beroemd, en natuurlijk niet echt 'natuur' maar wel leuk om te bezoeken! Museum, Kartbaan en natuurlijk de racebaan zelf met allerlei evenementen...Sponsorlinks

We houden www.Stamphaus.nl draaiend met de inkomsten uit deze advertenties. Zo goed mogelijk op maat - inderdaad, met cookies - om je niet onnodig te storen.
Your add here?