Winterbanden /

Zodra het glad kan worden

Het is in Duitsland verplicht 'wintergeschikte' banden te hebben zodra er sprake is van winterse omstandigheden. Volgens de Duitse wet is daar in ieder geval sprake van bij ijzel, sneeuw en gladheid door ijs- of rijp op de weg.

Er is géén exacte datum vastgelegd waarvóór de winterbanden gemonteerd moeten zijn. In de volksmond wordt 'Oktober bis Ostern' (pasen) genoemd als richtlijn maar zekerheden over de seizoenen hebben we tegenwoordig steeds minder lijkt wel dus blijf gewoon je eigen keuzes maken.

Geschikte banden

In Duitsland zijn tijdens winterse omstandigheden alleen banden toegestaan die zijn gemarkeerd met “M+S”, een sneeuwvlokje of “all-weather”. Er moet bovendien nog meer dan 1,6 mm diep profiel op zitten. Aanbevolen wordt minimaal 4 mm.

En anders...

Wie tijdens winterse omstandigheden wordt betrapt op het rijden met zomerbanden kan rekenen op een boete van € 40. Als het tijdens winterse omstandigheden tot een ongeluk komt waarbij wordt geconstateerd dat er nog zomerbanden op je auto zitten, krijg je een boete van € 80 en een strafpunt. Dit geldt ook als de auto niet meer kan rijden vanwege de gladheid en daardoor een file veroorzaakt op de autobahn.
LET OP: De "all weather" banden die in Nederland ook veel worden gebruikt, zijn OK!

Sponsorlinks

We houden www.Stamphaus.nl draaiend met de inkomsten uit deze advertenties. Zo goed mogelijk op maat - inderdaad, met cookies - om je niet onnodig te storen.
Your add here?