Koud en Warm water /

Europa's beste bronnen

Het water in 't Stamphaus is natuurlijk drinkbaar. Drinkwater in de Eifel is zelfs een van de betere in Europa. Na een langere afwezigheid in 't Stamphaus is het natuurlijk wel goed om even de kraan door te laten lopen... Smaakt vast nóg beter van.

Problemen? Het drinkwater in Daun wordt verzorgt door het 'Gruppenwasserwerk' van de gemeente Daun. Kijk bij de Servicediensten hoe ze te bereiken.

De keuken

Warm water komt in de keuken uit een (heel klein) boilertje en is dus heel heet maar snel op. Noodgedwongen gebruik maken van de vaatwasser dus, dan maar geen diepgaande gesprekken bij de afwas. Bij het vuur is een goed alternatief.

De keukenkraan lekt NIET ... dit is een oude maar 'intelligente' kraan die bij het opwarmen van water in de boiler af en toe wat 'laat lopen' om overdruk te voorkomen.

Badkamers

Het water in de badkamers wordt rechtstreeks electrisch verwarmd; lekker heet. Geen boiler dus onbeperkt douchen kan, 'groen' douchen kan ook ;-).

Beide badkamers zitten wel op één apparaat. Bij gelijk douchen zal het water niet kouder worden omdat we thermostaatkranen hebben gemonteerd maar de waterdruk is dan helaas wel erg laag.

In bad zit geen thermostaatkraan dus zitten er kinders in het bad dan even opletten. Maar daar vertel ik als het goed is niks nieuws.

1911: Keizer Wilhelm II komt naar Daun om een bron te openen als centrale drinkwatervoorziening voor de burgers. De burgers schenken hem als dank een standbeeld voor de "Kaiserbrunnen".

Later, na het dempen van de bron, wordt de bronzen buste van de Keizer verwijderd en het standbeeld omgedoopt tot 'Friedensdenkmal' ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de tweede wereldoorlog.

Sponsorlinks

We houden www.Stamphaus.nl draaiend met de inkomsten uit deze advertenties. Zo goed mogelijk op maat - inderdaad, met cookies - om je niet onnodig te storen.
Your add here?