Om 't Huis /

Één stap buiten de deur

Kleine Kyll

Achter 't Stamphaus komen twee kleine beekjes bij elkaar tot een beekje net groot genoeg om een dammetje te bouwen en op google maps te verschijnen: 'der Kleine Kyll'. Dat levert ons een heerlijk ontspannen geluidje om bij te slapen, een activiteit die ik zelf ook onder 'recreatie' schaar.

Voor de wat actievere recreatie ook prima natuurlijk. Wat google'n leert ons bijvoorbeeld dat je er kunt kanoën (al vindt Harry het wel èrg klein met veel dwarsliggende bomen).

Vissen naar forel gaat ook goed. Robert heeft 't daarbij terecht over een 'priegelbeekje'. Harry had ff met Robert moeten 'appen'... Ook vissen? Dan wel eerst even langs de burgemeester voor een vergunning!Op de verlanglijst: met lieslaarzen of vergelijkbaars de Kleine Kyll afleggen.
Vijf kilometer, het kan ècht volgens de Wizard.

De Speeltuin

Achter het huis loopt een klein paadje naar de gemeentelijke speeltuin. Was eerst nog glibberen en voorzichtig afdalen maar inmiddels voorzien van een mooie trap.

De speeltuin zelf is van Duitse kwaliteit met Engels kortgeknipt gras, leuke speeltoestellen, een basket- en voetbalveldje, een tafeltennistafel, glijbaan, kabelbaan, bankjes en een vuurplaats om te 'grillen', onwaarschijnlijk goed dus.

Fikkie stoken

Er zijn drie vaste plaatsen waar je buiten 'n gezellig vuurtje kunt maken:

  • De openhaard op het terras voor de aanbouw
  • De houtkachel op de veranda
  • De grillplaats in de speeltuin

Verder hebben we nog een vuurkorf waar je 'mobiel' in kunt stoken.

Hou wel rekening met wind en eventuele rondvliegende vonken dus liever geen papier verbranden en de korf niet in de buurt van droog / brandbaar materiaal zetten.

Zitjes

Buiten zitten; Een van onze favoriete en veel uitgeoefende bezigheden bij verblijf in de Vulkaaneifel. Hoofdterras en damwandbank zijn inmiddels klaar, andere terrassen zijn nog in te richten, te restaureren of soms ... alleen nog een droom.

Gelukkig is het met de vele alternatieven al snel en goed vertoeven zodra ergens een zonnetje op 't Stamphaus schijnt:

  • beschut zitten op de damwandbank, genieten van de rust
  • zitten op het terras voor de aanbouw als het wat waait op het hoofdterras
  • zitten onder de veranda achter de garage als het wat te warm of te nat is.
  • zitten op het bankje voor het huis als... je daar gewoon even zin in hebt
  • zitten picknikken in het weiland achter het huis
  • zitten aan de Kleine Kyll achteraan het weiland

We zijn inmiddels voorzien van een heerlijke set van 4 stoelen en een mooie tafel (dank je tante Josette!). Meer volk? er staan nog volop klap- en rechte stoelen. Maak er maar wat gezelligs van.

Sponsorlinks

We houden www.Stamphaus.nl draaiend met de inkomsten uit deze advertenties. Zo goed mogelijk op maat - inderdaad, met cookies - om je niet onnodig te storen.
Your add here?