Zwemmen /

Lekker dobberen in de vulkaaneifel

Wil je een keer lekker zwemmen dan is er in de omgeving een aantal opties aan binnen-, buiten- en natuurzwembaden.

Hieronder vind je een overzicht van alle baden en de voorzieningen die je er kunt verwachten. We vermelden alle - ons bekende - zwembaden met hun website, gesorteerd op reisafstand vanaf 't Stamphaus (Niet in 't Stamphaus maar wel in de Eifel? Hierna(aast) vind je de baden op de kaart).

Naam - Plaats
(reisafstand)
Natuurbad Buitenbad Binnenbad Golfslag Kinderbad Duikplank Glijbaan Kleedhokjes Douche WC Kiosk Terrasje Ligweide Zandstrand Waterfiets Badmeester
Meerfelder Maar
(10km/15min)  
Freibad Manderscheid
(8km/11min)  
Laurentiusbad - Daun
(11km/13min)  
Schalkenmehrener Maar
(15km, 13min)  
Gemundener Maar
(15km, 13min )  
Pulvermaar - Gillenfeld
(19km, 21min)  
Hallen-/Freibad - Gerolstein
(21km, 22min)  
Vitelliusbad - Wittlich
(26km, 28min)  
Ulmener Maar
(28km, 25min)  
Cascadebad Bitburg
(32km, 29min)  
Erlebnisbad - Cochem
(53km, 45min)  

= Ja / = Uitgebreid / = Onbekend


Zelf hebben er natuurlijk al veel bezocht en 'getest' maar het zal duidelijk zijn dat smaken verschillen, ook voor zwembaden. Dus kijk vooral welke het best bij je voorkeuren passen en deel die mening in de sterren.
Andere tips, ervaringen of aanvullingen op het overzicht? Die lezen we natuurlijk graag!

Vulkaanmeren

Ga vooral eens voor de vulkaanmeren, maar dan wel in de 'officiële' zwemgedeeltes. De vulkaanmeren zijn namelijk erg mooi, helder tot vijf meter diep maar de bodem nog vele meters dieper! De diepere waterlagen zijn dan ook erg koud. Na een paar warme nachten is het in de bovenlaag echter prima vertoeven (na drie nachten warmer dan 17 °C volgens twee oude vrouwtjes).

Het is lekker om een bootje of luchtbed mee te nemen om op te dobberen want je kunt in de Maaren eigenlijk alleen de eerste paar meter van de rand op de bodem staan. Daarna wordt het snel dieper.

Zwembaden

Op zoek naar een 'echt blauw' zwembad? Naast het dichstbijzijnde Laurentius overdekt zwembad van Daun heb je (wat verder rijden) een fantastisch groot binnen- en buitenbad in Cochem. Het 'Erlebnisbad': Twee buiten-, drie binnenbaden, golfslagbad, glijbaan, barretje, betaalbaar en tot 's avonds open.
Is prima te combineren met bijvoorbeeld 's morgens een bezoek aan de bezienswaardigheden van Cochem of einde dag een lekker hapje eten in het centrum.

Voor een wat uitgebreider zwemuitje is Gemundener Maar zeer goed met alle voorzieningen. Wil je einde dag gewoon nog even lekker een duik nemen en/of met een roséetje picknicken kijk dan eens bij Meerfelder Maar.

Sponsorlinks

We houden www.Stamphaus.nl draaiend met de inkomsten uit deze advertenties. Zo goed mogelijk op maat - inderdaad, met cookies - om je niet onnodig te storen.
Your add here?