Wandelen /

Te voet door de Vulkaaneifel

Voor velen een open deur, voor de anderen: wandelen is echt fantástisch in de vulkaaneifel!
In het dorp, schuin tegenover de bushalte staat op het pleintje een mededelingenbord. Achterop dat bord vind je de wandelroutes direct rondom Schutz. Hiernaast vind je onze favoriete routes in de buurt voor een 'snelle frisse neus'.

Meer avontuur wat verderop? In huis ligt een aantal wandelkaarten van de omgeving waarop je ook zelf wat routes kunt uitdokteren. Er is echt meer dan voldoende bos, wei en hei om wat moois in uit te stippelen.

Niet echt een grote wandeling maar wel leuk om te 'bewandelen' de Geierlay hangbrug.
De langste (360m) en hoogste (100m) wandelhangbrug van Duitsland.

Het is een favoriete bezienswaardigheid dus het kan (heel) druk zijn. Kijk op Google voor rustiger momenten (meestal 's morgens).

Wandelroutes

www.eifel-gps.de is een mooie site om wandelingen vooraf te bekijken met Google Earth of te lopen met je GPS of Smarthphone (Locus is daarvoor een prima èn gratis App).
Liever 'klassiek' wandelen? Kijk dan op een van de volgende sites:

Kaarten

Wandelkaart Eifelverein

In het huis ligt een aantal wandelkaarten van de directe omgeving onderin de zwarte kast. Zelf kaarten kopen? Dat kan bij de VVV in Daun of on-line bij de Eifelvereniging.

Bestanden voor navigatie met mobiel of GPS

Op www.eifel-gps.de vind je véél downloadbare routes in diverse formaten om met je mobiel of GPS als navigator te belopen.
Onze eigen wandelingen in de directe omgeving zijn hieronder (in GPX-formaat) te downloaden:

Via Google maps zijn ze in detail te zien (en eventueel ook nog te downloaden als KML-bestand).

De Eifelsteig

Een van de mooiste wandeltochten van Europa ligt - niet onverwacht - in de omgeving en is absoluut de moeite waard: de Eifelsteig. Het kost je een paar dagen maar dan ben je ook een reeks adembenemende natuurspektakels rijker. Eifelsteigje in het klein pakken? Etappe 11 ligt in de buurt!

Leuke route gevonden? Drop de link, recentie of korte beschrijving in onze mail. We gaan graag kijken.

Sponsorlinks

We houden www.Stamphaus.nl draaiend met de inkomsten uit deze advertenties. Zo goed mogelijk op maat - inderdaad, met cookies - om je niet onnodig te storen.
Your add here?