Geocaching /

Schatzoeken in de vulkaan

Geocaching in de Eifel; Voor mij een redelijk nieuw fenomeen maar daarin ben ik de uitzondering. Het is een avontuurlijk en inmiddels favoriet buitenspel met Amerikaanse roots. Met op een half uurtje de Amerikaanse basis Spangdahlem is het dus ook in de Vulkaaneifel populair en zijn er diverse 'speurtochten' uitgezet.

Meer informatie en een overzicht van alle Cache's in of rond Eifel, Schutz en 't Stamphaus vind je hieronder.

Enige vereiste voor Geocaching: je hebt een GPS-ontvanger nodig. Tegenwoordig standaard op vrijwel alle smartphones vandaar de toenemende populariteit. Voor Android smartphones kan ik daarbij nog c:geo als caching App aanraden.

In beeld

Geocaching uitgelegd in 75 seconden

Dit is 't!

Geocaches in de buurt vind je op de Vulkaankaart of opgesomd in deze lijst.

Alle details over starten met Geocaching vind je op de officiële Geocaching website

In 't kort:

  1. Maak een gratis geocachingaccount aan.
    Zoek, vind en log geocaches overal ter wereld.
  2. Vind de geocache.
    Gebruik geocaching.com of de gratis officiële geocachingapps voor iPhone of Android om een geocache te kiezen en vind de verstopplaats.
  3. Deel je ervaringen.
    Eenmaal gevonden kan je het logboek voorzien van jouw naam en datum. Verstop daarna de geocache precies zoals je hem gevonden hebt. Vergeet niet je ervaringen online te delen.

"Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (schat) te vinden. Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de "schat" (ook wel "goodies", ruilspulletjes die voor kleine kinderen erg leuk kunnen zijn). Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser de locatie bekend aan andere geocachers, meestal via internet. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak items ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de website van de betreffende schat een bericht achter laat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden."

Sponsorlinks

We houden www.Stamphaus.nl draaiend met de inkomsten uit deze advertenties. Zo goed mogelijk op maat - inderdaad, met cookies - om je niet onnodig te storen.
Your add here?